HYRA KAJAK I HÖGA KUSTEN

Få platser i Sveriger, om ens något, kan jämföras med Höga Kustens dramatiska kustlinje och vi ger dig chansen att njuta av den från första parkett. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare så finns det en tur som passar dig. Är du helt ny till kajakpaddling så rekommenderar vi vår Kajakkurs som vi arrangerar varje Onsdag, Fredag och Lördag i Juli till mitten på Augusti.

HÖGA KUSTEN KAJAKCENTER

Höga Kusten Kajakcenter ligger vid Norrfjärden direkt öster om Skuleberget. Sväng av E4:an mot Entré Syd och efter 200 meter ligger vi på vänster sida.

Pris Singel:
Dag (9:00 -17:00): 690 kr
Två dagar (9:00-17): 1200 kr
Tre dagar: 1800 kr

Pris Dubbel/Trippel*
Dag (9:00 -17:00): 990 kr
Två dagar (9:00-17:00): 1800 kr
Tre dagar: 2500 kr
*Trippel fungerar med två vuxna och ett yngre barn.

HYR SINGELKAJAK

De allra flesta väljer att hyra singelkajak, inte bara för att det är kul att paddla sin egen kajak utan att det även är lättare att paddla intill varandra och prata och ta bilder. Vi vill ge dig absolut bästa möjliga upplevelse så när du hyr kajak i Höga Kusten Kajakcenter får du paddla Melker Väderö (Nypris 26 990 kr).

Det vi gillar med Väderö är att den är välbalanserad och lätt att paddla. Den är även riktigt skön att sitta i då sittbrunnen är väl tilltagen vilket gör det lätt att komma i och ur. Sitsen är vadderad vilket är en stor skillnad och benutrymmet är bra vilket håller både rygg och ben glada under turen. Melker Väderö har till och med blivit vald till bästa kajak av tidningen Outside.

Inte nog med det, den är gjord i glasfiber som gör att du glider så otroligt härligt på vattnet till skillnad från vanliga uthyrningskajaker som mer känns som att paddla runt i en plastbalja. Du kommer istället stabilt glida fram. Det enda vi kräver av dig är att du stiger i och ur kajaken i vattnet annars riskerar du att förstöra glasfibertotten. Tro oss du kommer älska att paddla den, inte minst om du är nybörjare.

Pris Singel:
Dag (9:00 -17:00): 690 kr
Två dagar (9–17): 1200 kr
Tre dagar: 1800 kr

STABILA

Melker Väderö är en trygg och stabil allrounder för dig som är ny på paddling eller har hållit på ett tag. 

ENKLA ATT STYRA

Melker Väderö är lätt att kontrollera och styra tack vare roder och kajakens utformning.

PLATS FÖR PACKNING

Jämfört med många andra kajaker har  Väderö inte bara en praktiskt fikaficka utan även väl tilltaget packutrymme för de längre turerna.

VIKTIGT
Vi har valt att satsa på bästa möjliga kajaker. De ger absolut skönaste och lättaste paddlingen. Det enda du behöver göra är att vara försiktig när du kliver i och ur kajaken. Det gör du i vattnet. Om du hasar fram ner i vattnet med en glasfiber kajak riskerar botten skadas och du är ansvarig för kajaken du hyr så det blir inte kul för någon. Så istigning i vattnet – det är lätt värt det för att paddla en riktig kajak och inte en plastbalja. Det kommer gå kalas.

HYR DUBBEL / TRIPPELKAJAK

Om ni vill ge er ut på en stabil och trygg tur med hela familjen eller på längre utflykter så har vi även Melker Örskör (Ord pris 31 990 kr) att hyra ut. Om du inte är sådär överdrivet lång så fungerar det att vara två vuxna men de flesta väljer dessa kajaker för att kunna ta med barnen.

Dubbel/Trippel
Dag (9:00 -17:00): 990 kr
Två dagar (9–17): 1800 kr
Tre dagar: 2500 kr

STABIL & TRYGG

Örskär är stabil och trygg, så att hela familjen kan få uppleva den härliga paddlingskänslan, även på längre utflykter.

HUR MÅNGA RYMS?

2p: En vuxen och kortare vuxen / barn
3p: En vuxen + kortare vuxen / barn + yngre barn.

HÄRLIGT FAMILJEÄVENTYR

Det behövs sällan mycket för att skapa stora minnen. Boka in ett äventyr med familjen.

Ons, Fre, Lör
14:00 - 16:00

Här kommer snart
Turförslag

Tips på fler
äventyr