REGLER VID HYRA AV KAJAK

• Ansvarig person som hyr kajak eller kanot måste vara minst 18 år eller i sällskap av målsman, målsman är ansvarig och får ej lämna minderårig ensam på vattnet.
• Personer som hyr kanot eller kajak måste vara simkunniga.
• Vi ansvarar inte för skador under uthyrningsperioden, vare sig sak- eller personskador. Allt sker på egen risk!
• Höga Kusten Kajakcentral kan inte garantera att kanotens packutrymmen är helt vattentäta. Det är upp till hyrestagarens eget ansvar att skydda sin utrustning såsom värdesaker, sovsäckar och dylikt från vatten.
• I uthyrningspriserna ingår flytväst, paddel, kapell, vattentät packpåse samt karta över Höga Kusten. Hyresperson debiteras 1 000 kr i ersättningsavgift för förlorad flytväst, paddel eller kapell. För karta debiteras 150 kr i ersättningsavgift.
• Eventuella skador som uppkommit på kajak i samband med uthyrningen kan komma att debiteras såvida skada ej uppkommit genom yttre olyckshändelse utanför hans/hennes kontroll.
• Om man känner sig osäker/är nybörjare bör man ta det lugnt och inte vara ensam på vattnet, tippar ni på öppet vatten kan det vara långt att simma.
• Varsamhet vid nedtagning och upptagning av kajak eller kanot måste iakttas med glasfiberkajaker.
• Alkohol eller annan drog får inte intas innan eller under kajak/kanot tur/färd.
• Personer som hyr kanot eller kajak måste se Höga Kusten Kajakcentral introduktions- och säkerhetsfilm.

Alla ovan punkter finns på kontrakt som upprättas vid utlämning av kajak. Ta med legitimation.

ATT HYRA KAJAK

Det är inte alls avancerat att hyra kajak. Egentligen handlar det om att använda sunt förnuft och vara försiktig med den utrustning du hyr. De skador som kan uppstå sker oftast vid i och urstigning. Lyft kajakerna (dra dem inte då det kan repa undersidan) och se till att kliva i och ur kajaken då den ligger i vattnen. När du paddlar undvik stenar. Följer du dessa råd så kommer det gå toppen.

Vi har valt att hyra ut glasfiberkajaker som är styvare och lättare än en plastkajaker vilket gör våra kajaker mycket mer lättdrivna och roligare att paddla. Plastkajaker som är mer vanliga i uthyrningssammanhang väljs för att de är mer stryktåliga men de är så mycket tyngre och så trögpaddlade att en stor del av din kajakupplevelsen skulle gå förlorad. Du förtjänar att paddla en riktig kajak och få en skönare paddling – det enda du behöver tänka på är att lyfta kajaken och vara försiktig vid i och urstigning. Bra eller hur?

VI HYR UT RIKTIGT BRA KAJAKER!

För att du ska få bästa möjliga upplevelse hyr vi ut glasfiberkajaker från Melker. Modellen heter Melker Väderö och har utsetts till bäst i test av tidningen Outsides årliga kajaktest.
Mer info: Våra uthyrningskajaker >>

REGLER VID HYRA AV KAJAK

Egentligen krävs inte mer än sunt förnuft och att du tar väl hand om den kajak du hyr. Men för att undvika missförstånd har vi ett antal regler du måste följa och skriva på innan du ger dig ut. Du hittar de här.
Mer info: Regler vid Uthyrning >>

BOKA KAJAK I HÖGA KUSTEN

Vill du förboka en kajak i Höga Kusten? Här hittar du allt du behöver veta om bokning och avbokning.
Mer info: Boka hyrkajak i Höga Kusten >>